Live Live

'Gloed vier(t)!'- Nederlandstalige kleinkunst in Huis Kernhem

Gepubliceerd: Donderdag 12 september 2019 13:42

'Gloed vier(t)!'- Nederlandstalige kleinkunst in Huis Kernhem

EDE - Op zondag 15 september treedt 12.00 tot 13.30 uur het gezelschap Gloed in Huis Kernhem. Zij brengen Nederlandstalige kleinkunst. Hun concerten hebben een intieme en vrolijke sfeer.

De teksten van Gloed zijn zowel van eigen hand als van bekende en minder bekende dichters, onder wie Leo Vroman, Joke van Leeuwen en Gerard Nijenhuis. Tekst en melodie kennen een balans tussen ingetogenheid en dynamiek, luchtigheid en melancholie, vreugde en verdriet.

Gerard Veltrop (gitarist, zang) schrijft de composities; de arrangementen worden gezamenlijk uitgewerkt met de overige muzikanten: Rudi Korthuis (zang), Harold in den Bosch (percussie, vibrafoon) en Ines van Deursen (contrabas, jukebas, gitaar, zang). Ines verstaat de kunst van het (zingend) vertellen. Haar toelichtingen bij de nummers geven extra kleur aan een concert.

Eind 2017 bracht de groep het album ‘Vier!’ uit. De titel refereert, onder meer, aan het credo van Gloed: vier het leven! Dit levensmotto is de subtiele rode draad in hun liedjes. Voor fragmenten, zie: www.gloed.nu.

Zaal open: 11.30 uur. Toegangsprijs: 10 euro contant, inclusief een consumptie. 

Tickets bestellen

Met ingang van het nieuwe culturele seizoen is het tevens mogelijk om tickets online te kopen. Zie hiervoor: www.huiskernhem.nl

Foto: Pers Huis Kernhem

Deel deze pagina: