Live Live

'Club van 75' betaalt mee aan nieuwe film over operatie Pegasus

Gepubliceerd: Vrijdag 25 januari 2019 12:39

'Club van 75' betaalt mee aan nieuwe film over operatie Pegasus

EDE - Vanaf augustus dit jaar t/m mei 2020 zal in Ede '75 jaar Vrijheid' centraal staan, waarbij in onze gemeente de oorlog en de herwonnen vrijheid zullen worden herdacht, beleefd en gevierd. Het Platform Militaire Historie zal in haar informatiecentrum 'De Smederij' met een viertal exposities onder de titel 'Tussen de linies, Ede 1935 - 1945', de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in onze gemeente tonen.

Film Operatie Pegasus

Het Platform Militaire Historie Ede heeft als nieuw initiatief de 'Club van 75' opgericht ter financiering van een historische filmdocumentaire over Operatie Pegasus. In deze educatieve film wordt het verhaal verteld van de ontsnappingstochten van Britse parachutisten na de Slag om Arnhem in oktober en november 1944. Dwars door de Duitse linies werden enkele honderden Britse militairen die in de wijde omtrek van Ede zaten ondergedoken over de Rijn gebracht.
De film wordt gebaseerd op gesprekken met overlevenden ondersteund met nagespeelde historische scenes. Een kostbaar project waarvoor het Platform Militaire Historie Ede extra financiële steun wil verwerven met de hulp van de 'Club van 75'. Van deze nieuwe 'Club van 75' kan iedereen lid worden door met een bedrag van 75 euro het Pegasusfilmproject te steunen.

DVD voor leden

De leden van de club ontvangen bij aanmelden de unieke DVD van de documentaire 'Tussen de linies, Ede 1935 - 1945' en zullen worden uitgenodigd tijdens een VIP-avond in 'De Smederij' en als VIP-gasten aanwezig zijn, bij de première van de Pegasusdocumentaire in Pathé Ede in het voorjaar van 2020. Tevens ontvangen de deelnemers aan de 'Club van 75' een digitaal genummerd certificaat, waarin hun bijdrage wordt bevestigd.

Foto: Platform Militaire Historie Ede

Deel deze pagina: