Live Live

'Broekzakken stonden bol van de bankbiljetten', mannen met 115.000 euro op pad

Gepubliceerd: Dinsdag 07 januari 2020 08:29

'Broekzakken stonden bol van de bankbiljetten', mannen met 115.000 euro op pad

EDE - Twee mannen zijn zondag- op maandagnacht bij Wolfheze van de A12 gehaald, omdat hun broekzakken letterlijk bol stonden van de bankbiljetten.

Toen agenten hen langs de kant zetten, bleken ze 115.000 euro in hun broekzakken en in een tas op de achterbank te hebben. Omdat de Almeerder van 34 en Amersfoorter van 42 jaar geen verklaring voor zoveel geld gaven, worden ze verdacht van witwassen.

De twee werden langs de kant gezet, omdat ze reden in een auto waarvan de eigenaar nog een boete van 633 euro moest betalen. Bij de controle bleek dat de eigenaar zelf niet in het voertuig zat. De bijrijder gaf aan dat hij de boete wel wilde betalen en trok achteloos een biljet van 500 en een biljet van 200 euro tevoorschijn.

Dikke bundels met geld

Toen de beide inzittenden uitstapten stonden hun broekzakken zo bol, dat de bovenkanten open stonden en de agenten dikke bundels met geld zagen. In een tas op de achterbank zat 95.000 euro en in de broekzakken van de mannen zat in totaal 20.000 euro.

Een van de verdachten was al eens in aanraking gekomen met de politie wegens witwassen. Het geld, de auto en een Rolex-horloge van een van de verdachten zijn in beslag genomen.

De politie gaat op zoek naar de herkomst van het geld.

Geschreven door: mediapartner Omroep Gelderland

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: