Live Live

Aandacht voor vluchtelingen bij Scoutinggroep Pieter Maritz

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 14:20

 Aandacht voor vluchtelingen bij Scoutinggroep Pieter Maritz

EDE - Op zaterdag 24 februari heeft de welpenspeltak (7-11 jaar) van Scoutinggroep Pieter Maritz in Ede een bijeenkomst gehad die in het teken stond van vluchtelingen. De opkomst had als doel om de welpen te leren dat sommige inwoners in Nederland hiernaar toe zijn gevlucht.

De welpen kwamen aan bij het clubhuis in het Kernhemse Bos. Een jongen, zelf gevlucht uit Afghanistan, heeft hier de welpen uitgelegd wat het betekent om een vluchteling te zijn. De welpen kregen hierna allemaal een schoenendoos die ze zo mooi mogelijk mochten versieren. Na de opkomst namen ze de doos mee naar huis om hem te vullen met spullen die vluchtelingen hard nodig hebben. 

De dozen worden naar de Vluchtkerk in Amsterdam gebracht. Deze kerk is onderdeel van het 'Wij-zijn-hier'-collectief. Vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn in Nederland en geen mogelijkheid meer hebben om terug te gaan naar het thuisland komen hier terecht. Deze kerk zoekt naar een structurele oplossing voor het politieke en juridische vacuüm waar ze zich nu in bevinden. De scoutinggroep hoopt met de schoenendoosactie de vluchtelingen een steuntje in de rug te geven. 

Foto: M. Paans: Op de foto staan Hidde, Joah en Jelle die de doos laten zien, die ze voor de vluchtelingen hebben gemaakt.

Deel deze pagina: