Live Live

‘’Een mooi seizoen met onverwachte afloop voor Advendo ’57 Dames 1’’.

Gepubliceerd: Woensdag 01 april 2020 17:02

 ‘’Een mooi seizoen met onverwachte afloop voor Advendo ’57 Dames 1’’.

EDE - Zoals iedereen wel weet is door de ingestelde maatregelen het niet meer mogelijk om te voetballen. De competities in het amateurvoetbal zijn gestopt. Onverwachts moeten de verenigingen de balans opmaken. Bij de Edese voetbalclubs is er begrip voor het stoppen, daarnaast baalt men enorm en is er teleurstelling. Ook in Ederveen is dit het geval. 

Advendo57 kijkt terug op een seizoen waarbij het mogelijk was, het kampioenschap, maar dit was vooraf niet verwacht. Nu het seizoen ten einde is, is het tijd om terug te kijken. Gerjanne Threels van Advendo57
vrouwen1 kijkt terug op een mooi seizoen: "Als nieuwkommer in de 4e klasse kunnen wij terug kijken op een seizoen met mooie resultaten. Een bewogen seizoen waarin we veel ervaring op hebben gedaan en als team steeds meer zijn gegroeid. Na een mooi seizoen in de 5e klasse, waarin we echte derby’s speelde, werd het tijd voor een stapje hoger!""

Beker

Gerjanne Threels kijkt terug op een mooie beker start van het seizoen:
"De 4de klasse waarin we de strijd aangingen met een aantal onbekende clubs. Geen competitie duels tegen Otterlo, Lunteren of SDS (dit waren de echte derby’s van de 5e klasse….). Echter kwamen we Lunteren wel tegen in de beker.

Het seizoen begon met een uitwedstrijd in de beker tegen Lunteren dames 1. Daar behaalde we de eerste overwinning van het seizoen. We wonnen deze wedstrijd met 1-3! En konden ons klaar maken voor de volgende tegenstander, Blauw Geel 55 uit ede. Ook daar werd een magere 1-2 een overwinning behaald. Als kers op de taart stond ons Kesteren dames 2 nog te wachten. Naast Lunteren was ook Kesteren een bekende tegenstander. Zo kwamen wij dames 1 al tegen in de 5de klasse. Dus moest dit appeltje met dames 2 ook even geschild worden. Een ruime 8-3 overwinning leverde ons de koppositie op in de beker. Waardoor automatisch ook een ronde veder in het beker toernooi.

In de volgende ronde van de beker kwamen wij Otterlo dames 1 tegen. Weer oude bekende vanuit de 5de klasse. Op Sportpark Kastanjebos werd een wereldse pot gespeeld door de dames van Advendo’57. Dit bleek echter ook te zien aan de uitslag! Met een duidelijk 1-8 overwinning konden wij opkijken naar een ronde veder in de beker!

Dit smaakte naar meer! Al was de weg naar de finale nog groot! Zo kwamen we uit bij de laatste 33 teams. Deze ronde kwamen wij Fortissimo dames 1 tegen. Ondertussen was de competitie al gestart, en hadden wij hun in eigen huis verslagen met een 4-2 overwinning. Dit beloofde dus een spannende pot in de beker! Helaas eindigde ons beker avontuur hier, we verloren met 4-0… Zo konden wij terug kijken op een geslaagd beker toernooi! We wisten te overwinteren en kwamen een aantal rondes veder! Klaar voor een start in de 4de klasse".

Competitie

De laatste vrouw van de Ederveense vrouwen kijkt terug op een mooi seizoen met een minder leuk begin: ""In de vierde klasse kregen wij de eerste wedstrijd gelijk een lesje voetballen. Er werd verloren met 8-2.
De knop moest even worden omgedraaid.. toch niet heel makkelijk die 4de klasse! Na een ruime week trainen waren we er echt klaar voor! De volgende wedstrijden wisten wij te winnen met 5-0, 0-9 en 4-6! Dat waren lekkere uitslagen! Totdat we Terschuurse boys dames 1 tegen kwamen. Een lastige uitwedstrijd waar we de punten eerlijk wisten te verdelen. Het eerste gelijkspel was een feit, 3-3! Zoals ik al vertelde in ons bekeravontuur, was op 9 november Fortissimo de Sjaak! Na een Feestavond in de kantine werd er gewonnen met 4-2! Wij staan bovenaan!!!!! 

Na een aantal mooie overwinningen, met maar één verloren wedstrijd en één wedstrijd gelijkspel tot nu toe, konden wij zeer tevreden zijn met de behaalde uitslagen! Nog 3 wedstrijden stonden op ons te wachten, voor de winterstop! Maar als snel werden wij gewaarschuwd… Zoals Klaas Threels onze trainer altijd zegt: ‘’Het toetje komt nog’’!

Toetje

Dat het toetje nog moest komen weet Gerjanne Threels maar al te goed:
"Er werd van VVOP dames 2 niet makkelijk van gewonnen. Sterker nog helaas eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel… 2-2! De volgende wedstrijd werd gespeeld op het Allemanskamp! In het nieuwe uit-tenue mochten wij strijden tegen de dames van Stroe. Er werd een knappe 4-0 overwinning behaald! De volgende wedstrijd kunnen we het beste maar snel vergeten…. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd verloren met 3-1.

Na de winterstop stond er 2 wedstrijden op het programma, tegen dezelfde tegenstander. Albatross uit Ugchelen. Gekeken naar de ranglijst moesten wij makkelijk 6 punten kunnen behalen! Maar voetbal is een spel waarin er veel kan gebeuren! Niet te makkelijk denken en ons eigen spel spelen! 

Thuis wisten wij met 7-3 te winnen een week later mochten wij uit voetballen. Een wedstrijd die de dames niet vergeten… Voetballen als een held op sokken. Of wacht, dit keer zonder de sokken! Die lagen namelijk nog in Ederveen! Wel wisten wij hier te winnen met 1-4! Met deze twee mooie uitslagen kwamen wij lekker uit de winterstop. Al snel konden wij daar 2 wedstrijden aan toevoegen. Er werd namelijk met 6-0 gewonnen van Sparta Nijkerk en met 4-6 van ZVV’56.

Helaas eindigt onze competitie net iets te snel. Er stonden een aantal hele mooie wedstrijden op het programma! Met daarin natuurlijk het duel om de titel! Het liefste hadden we de competitie natuurlijk uitgespeeld, maar gezondheid is het belangrijkste. Wel levert dit een mooi eind plaatje op in de voetbal app… waar in te zien is dat dames 1 toch boven aan staat", besluit Gerjanne Threels.

Vierde klasse

Komend seizoen zal vrouwen1 van Advendo57 wederom uitkomen in de vierde klasse. Het team zal in de komende maanden, zodra het weer mag en kan, het veld ingaan om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen. Op de Allemanskamp moeten zij dit dan wel doen zonder hun trainer Klaas Threels. Vanaf het begin is deze bekende Advendo57 icoon betrokken bij het vrouwenteam van de Ederveense club. Hij loodste de vrouwen van de vijfde naar de vierde klasse. Of de vrouwen weer zo'n echte clubman terugkrijgen als trainer is nog niet bekend.

Foto: Pixabay

Deel deze pagina: