Live Live

“Ik deel de liefde voor oud Ede”

Gepubliceerd: Maandag 05 maart 2018 16:09

“Ik deel de liefde voor oud Ede”

“Het lijkt wel of we in Ede altijd achteraf steeds constateren dat het allemaal weg is helaas. Er worden wel dingen bewaard maar er worden nog steeds ook in allerijl dingen afgebroken waar we gewoon spijt van krijgen.” Aldus Lijsttrekker van Burgerbelangen Ede Ruben van Druiten.

Afgelopen zaterdag was van Druiten te gast bij het EDE FM programma Studio C, waarbij kunst en cultuur centraal staan. Hierover zegt hij het volgende: “Het is natuurlijk ook het jonge culturele erfgoed wat we hebben, ook de gebouwen die nu een lagere aaibaarheidsfactor hebben, zoals die in de jaren 70 gebouwd zijn maar die straks uiteindelijk voor de historie van Ede, ook voor generaties na ons, het fijn is als daar zaken van blijven bestaan. Vast niet alles maar wij willen wel dat het in kaart word gebracht allemaal en dat is dan de duurste vorm van cultuurbehoud. Daar wordt geloof ik na de verkiezingen over gestemd en dat wordt voor ons mede één van de onderhandelingen als we straks misschien in het college komen om in ieder geval het duurste scenario te kiezen”.
Het hele interview met Ruben van Druiten is hier terug te luisteren: https://soundcloud.com/edefm/ruben-van-druiten-burgerbelangen-ede-over-kunst-en-cultuur

Deel deze pagina: