Live Live

‘Hoog over Ede’ voert strijd op tegen laagvliegroutes

Gepubliceerd: Woensdag 09 januari 2019 11:50

‘Hoog over Ede’ voert strijd op tegen laagvliegroutes

EDE - Al langere tijd houdt de opening van Lelystad Airport bewoners in Ede en heel Oost Nederland bezig. Nu de invoering van de laagvliegroutes naderbij komt, organiseert Hoog over Ede (HoE) op woensdagavond 16 januari 2019 een interactief debat in Cultura. Deskundigen, publiek en politici wisselen informatie uit.

Gedogen is volgens Hoog over Ede schering en inslag 


In Ede lijkt het tij gekeerd, omdat de laagvliegroute boven onze gemeente aangepast is, maar volgens de actiegroep is niets minder waar. 'We kunnen nergens op rekenen en van alles verwachten. Dit weten we van het dossier Schiphol waar bewoners keer op keer de overheid wijzen op overtredingen van de regels voor het vliegverkeer. Dit wordt te vaak gedoogd, tot frustratie van omwonenden, ook op grote afstand van onze luchthavens. Ook voor Ede en omgeving kunnen de gevolgen voor gezondheid, milieu en het toerisme kwalijk uitpakken.'

HoE nodigt iedereen uit om deze avond bij te wonen. Leon Meijer, de Edese wethouder luchtvaart is ook aanwezig. Deskundigen geven informatie en de lokale en provinciale politiek zijn van harte welkom. Wat vinden de verschillende lokale en provinciale partijen van de opening van Lelystad Airport? Wat zien zij als mogelijke oplossing en hoeveel zetten zij zich hiervoor in?

De inmiddels kritische koers van de provincie Gelderland moet volgens HoE ook na maart 2019 voortgezet worden. 


Samenwerken


HoE volgt de ontwikkelingen rond Lelystad op de voet, de groep is ook aangesloten bij SATL, de koepel van alle belangengroepen in Oost Nederland. Hier zitten veel deskundigen waaronder juristen en ingenieur Leon Adegeest die de fouten in de Milieurapportage van Lelystad Airport ontdekte.

De entree voor deze avond is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst via info@hoogoverede.nl.

Foto: Hoog over Ede

Deel deze pagina: